Genel anlamda sporun bir eğitim aracı olarak çocuğun gelişiminde büyük rol oynadığı bilinmektedir. Sportif aktivitelere bir ekip üyesi olarak katılmak; çocukta yardımlaşma, beraber çalışma, diğer ekip elemanlarına ve oyun düzenine saygılı olma gibi duyguları geliştirir.

Sistemli ve kurallı spor etkinliği içinde kendini geliştirmeye yönlendirilen çocuk, güçlü ve dengeli bir fiziksel ve mental yapıya sahip olacaktır. Kimusubi Aikido Okulu olarak çalışmalarımız, çocuklarımızın fiziksel ve mental gelişimlerini mümkün kılacak şekilde dizayn edilmiştir. Disiplinli ancak bir o kadar da eğlenceli bir sistem içerisinde motor becerilerini ve farkındalıklarını geliştirirken, zihinleri üzerindeki hakimiyetlerini arttıracak zihin ve beden koordinasyonunu maksimum seviyeye ulaştırma imkanı bulacakları özel bir program uygulamaktayız.

Aikido derslerimizde ayrıca meditatif uygulamalara, hitabet ve beden dilini etkin bir şekilde kullanımını çeşitli oyunlarla öğreten ek programlara yer vermekteyiz. Aikido insana, doğaya ve tüm evrene saygı duyan, çevresiyle ve en önemlisi kendisi ile barış içinde bireyler yetiştirmeye yardımcı olan nadide bir sanattır.

Aikido klanlar altında eğitim alınan bir sanattır. En üst mertebeye ulaşmak 50 yıllık bir emekle mümkün olmaktadır. Bu seviyeye ulaşan eğitmenler bir dojoda eğitim vermekten ziyade, dünyadanın pek çok ülkesinde bulunan yüksek seviyelere sahip öğrencilerine seminerler vererek bir ömre dayanan birikimlerini aktarmaktadırlar. Tüm dünyanın saygı duyduğu bu seviyeye sahip elin parmaklarını geçmeyecek sayıda üstat bulunmaktadır. Ve bu ustaların ekolleri altında eğitim alıyor olmak büyük ayrıcalıktır.  Sanatımızda dünyanın en gelişmiş eğitim modellerini ülkemize taşımakta çocuk ve yetişkin gubuplarımızla buluşturmaktayız.  Çocuklarımız için de uluslararası gelişim seminer ve kampları düzenleyerek bu sanatı olabilecek en üst seviyede öğrenmelerini mümkün kılmaktayız.

Bir savaş sanatı olma özelliği ile aikido öncelikle bir disiplin sporudur. Velilerimiz çocuklarımızı bize teslim ettiği andan itibaren dojoda geçirdikleri tüm zaman dilimi onların eğitim, öğretim sürecinin bir parçası olarak organize edilir.
Çocuklarımız öğretmenlerinin kontrolünde sanata özgü elbiselerini giyer ve soyunma odalarında dolaplarına yerleşirler. Ders başlama zamanına kadar belirli kurallar dahilinde kendi aralarında oyunlar oynarlar. Ders zamanı geldiğinde düzen içerisinde sıraya geçer ve öğretmen ve öğrenci birbirlerini selamlayarak antrenmana başlarlar.

Derslerimizin tamamına hocamız İlker Bakışkan Sensei bizzat kendisi girmektedir.  Derse katılan öğrenci sayısına yeterli sayıda profesyonel öğretmenler asistanlık eder.  1 saat süren çalışmalar ısınma ve esneme egzersizleri ile başlar teknik ve taktik eğitim ile devam eder. Her dersin son 12- 15 dakikasında fiziksel performansı artıracak özel parkurlarda yapılan egzersizlerle çalışma son bulur. Ders sonunda çocuklar yine üslerini toplam 3 dk içerisinde değiştirmeleri için teşvik edilir. Bu süreçte elbiselerini katlamış öğrencilerin elbiselerini düzgün katladıkları kontrol edilirken, henüz öğrenmemiş olan öğrenciler öğretmenleri ile beraber katlayıp çantalarına yerleştirerek tertip ve düzenli olma konusunda teşvik edilirler.

Aylık eğitim müfredatları içerisinde 2 ders dikkat, farkındalık, hitabet ve beden dilinin etkin kullanımı üzerine uygulamalı egzersizlere yer verilir.

Küçük yaşlarda spora başlayan çocuklarımızın branşlarına olan ilgilerini her daim sıcak tutabilmek için, onların fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarına cevap verecek çeşitli aktiviteler organize edilmektedir.  Bu etkinlikler çocuklar için her ne kadar eğlenceli olsada sadece eğlence olsun diye kurgulanmamaktadır. Çocukların birbirleri ile arkadaşlık bağları kurmaları, öğretmenleri ile daha yakın güçlü ilişki kurabilmeleri açısından bu etkinlikler büyük önem taşımaktadır. Bu etkinliklerle dojo, sadece bir antrenman alanı olmaktan çıkıp, gülüp eğlendikleri, yemek yedikleri, film izledikleri, yaşamlarında önemli değere sahip bir alana dönüşmesi sağlanmaktadır.